Dolar 34,2213
Euro 37,4572
Altın 2.869,61
BİST 9.132,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Düzce 27°C
Çok Bulutlu
Düzce
27°C
Çok Bulutlu
Per 28°C
Cum 25°C
Cts 19°C
Paz 20°C
RESİM AÇIKLAMASI
REKLAM

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesine, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destekleme Programları Başkanlığından Destek

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesine, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destekleme Programları Başkanlığından Destek
REKLAM ALANI
1 Ekim 2024 13:52
11

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’nun araştırmacı olarak yer aldığı  “Arı Ürünlerinden İçilebilir Probiyotik Gıda Takviyesi Geliştirilmesi” araştırma projesi, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) TÜBİTAK 1505- Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

REKLAM
REKLAM

Düzce Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve BEE’O Propolis iş birliği ile gerçekleşecek olan ve toplamda 24 ay sürecek projede, içilebilir probiyotik gıda geliştirilmesinde kullanılacak arı ürünlerin üretimi Üniversitemiz Arıcılık araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nde (DAGEM) doğru üretim teknikleriyle yapılması hedeflendi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Arıcı’nın yürütücülüğünü gerçekleştirdiği projede, Üniversite ve araştırma merkezlerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekteki kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Daha önce birçok TÜBİTAK projesinde yer alan Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ise yaptığı açıklamada, Türkiye’nin arıcılıkta Dünya’da 2. Sırada olduğunu ancak bal dışındaki arı ürünlerinin üretimi ve katma değeri yüksek ürünlere dönüştürülmesinde oldukça gerilerde kaldığını bildirmiştir. Bu nedenle üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, arı ürünlerinden katma değerli ürünler geliştirilmesinin Türkiye ekonomisi ve arıcılık sektörü açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.